luni, 30 aprilie 2012

Cum depozitezi fisiere pe internet?




Cum depozitezi fisiere pe internet?

Stiati ca daca aveti un cont de email facut la http://www.hotmail.com/ aveti un spatiu de depozitare de 25 de GB? In acest spatiu pus la dispozitie de cei de la Hotmail va puteti depozita orice tip de fisiere fie ele si personale gen poze, muzica, documente etc. Acestea vor fi bineinteles private. In cele ce urmeaza va voi arata despre ce e vorba insa inainte trebuie sa precizez ca nu pot fi incarcate fisiere mai mari de 100 mb cel putin momentan, e posibil sa mareasca in viitor limita asa cum a fost si acum ceva timp cand limita era de 50 de mb. Eu am profitat la maxim de acest spatiu mai ales in ceea ce priveste fisierele si documentele personale. Ganditi-va ca vi s-ar strica hard disk-ul si cu toate ca sunt firme care pot recupera de pe el nu s-ar putea face nimic. Ei, daca ati folositi acest spatiu de la Hotmail va luati piatra de pe inima, va puteti descarca oricand fisierele.

1. Intai de toate daca nu aveti un cont la Hotmail inregistrati unul. Recomandarea mea e sa inregistrati un cont cat se poate de serios gen "ionescu.popescu@hotmail.com" sau "ionescu_popescu@hotmail.com", "ionescu.popescu87@hotmail.com"nu"ionescu_frumuselul@hotmail.com"sau"ionescu_just4you@hotmail.com", va mai duceti pe la interviuri cu un CV in care scrieti si adresa de email sau trebuie sa dati cuiva adresa si ganditi-va cat de penibil ar fi.
2. Dupa ce ati inregistrat contul si ati intrat, in susul paginii aveti "SkyDrive", click aici, e sectiunea de depozitare. (click pe imagini pentru a vedea)

3. Asa cum observati si in imagini puteti crea foldere, "New folder", si apoi sa incarcati in fiecare fisierele dorite. Acest lucru se face cu "Add files".

                                                                                           
4. Dupa ce ati creat un folder sau mai multe si ati dat click pe "Add files" pentru a incarca fisiere, va aparea o mica fereastra in care puteti duce cu mouse-ul mai multe fisiere sau eventual le puteti selecta din locatia in care se afla cu "select them from your computer". Puteti face fereastra de hotmail mai mica, sa selectati fisierele acolo unde sunt si sa le duceti cu mouse-ul, vedeti si in imagine. Dupa toate astea asteptati sa le incarce.

Precizez ca viteza de lucru difera la fiecare, nu toti avem aceeasi viteza, depinde de firma de internet sau tipul abonamentului deci e posibil ca la unii sa incarce destul de greu.
Atentie! Asa cum am zis si mai sus nu puteti incarca fisiere mai mari de 100 mb. Daca aveti un fisier mai mare de 100 mb il puteti incarca pe bucatele insa arhivat. Intr-o postare recenta am prezentat cum se arhiveaza un fisier mare in mai multe parti, in cazul nostru in parti de cate 100 mb, vedeti aici  http://infocentru.blogspot.com/2012/04/cum-sa-arhivezi-un-folder-sau-fisier-in.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu