joi, 26 aprilie 2012

Cum sa salvezi o pagina dintr-un document PDF sau TIF?




Cum sa salvezi o pagina dintr-un document PDF sau TIF?

Banuiesc ca sunt multi care au incercat sa salveze doar o singura pagina sau mai multe dintr-un document PDF sau TIF sau sa printeze doar o singura pagina dintr-un document TIF. In cele ce urmeaza va voi prezenta o solutie cat se poate de simpla.

In primul rand va trebui sa descarcati gratuit de la urmatoarea adresa programul FaxTool (nu necesita instalare) http://sector-seven.net/software/faxtool
Recomand sa creati un folder in care veti salva sau muta programul, dupa descarcare el va fi intr-un fisier .zip, dezarhivati-l in acest folder. Tot in acest folder copiati sau mutati si documentul din care veti extrage o pagina sau mai multe, fie el PDF sau TIF.
Apoi dublu click pe programul FaxTool iar dupa ce se va deschide apasati pe documentul PDF sau TIF si duceti-l in fereastra programului, click pe imaginea de mai jos pentru a vedea.
Dupa ce ati pus documentul in fereastra programului el va lucra si va desparti fiecare pagina in cate un document, click pe imaginea de mai jos pentru a vedea. In cazul meu asa cum observati am despartit fiecare pagina din documentul "document PDF.pdf". Asa cum am spus si mai sus recomand sa faceti acest lucru intr-un folder nou pentru ca daca veti lucra de ex. pe Desktop ganditi-va ce se va intampla cand documentul ar avea 100 de pagini, Desktopul va fi plin.
Acelasi procedeu e si in cazul documentelor TIF. E un pic mai complicat cu acest tip de fisier mai ales in cazul printarii insa daca ati descarcat programul FaxTool si ati despartit documentul puteti printa orice pagina doriti sau mai multe bineinteles. Banuiesc ca sunt mai multe metode de a face acest lucru insa asta mi se pare destul de usoara mai ales ca nu trebuie sa intalezi programul.

7 comentarii:

  • scorobete says:
    15 mai 2013 la 15:11

    E minunat. Nultumesc

  • Anonim says:
    21 iunie 2013 la 13:22

    Super.
    Multumesc, chiar cautam asa ceva.

  • Anonim says:
    16 august 2013 la 15:30

    la mine nu merge... dureaza mai mult timp sau sunt impartite imediat?

  • Anonim says:
    26 noiembrie 2013 la 16:30

    Superb. Multumesc mult

  • catalin20802 says:
    15 decembrie 2013 la 11:21

    Multumesc! M-ai salvat!

  • Anonim says:
    20 ianuarie 2015 la 10:42

    SUPER!

  • Unknown says:
    18 februarie 2016 la 15:52

    Foarte bun! Multumesc!

Trimiteți un comentariu