marți, 29 mai 2012

Cum faceti un folder invizibil in Windows?




Cum faceti un folder invizibil in Windows?

Sa spunem ca aveti un folder ascuns (are optiunea Hidden bifata) in care aveti fisiere sau documente destul de private sau importante. Daca functia Show Hidden Files (arata fisierele ascunse) nu este bifata automat el nu poate fi vizibil celor ce folosesc PC-ul. Insa el nu este in siguranta pe deplin pentru ca cineva care se pricepe cat de cat poate activa functia Show Hidden Files ca apoi sa aiba acces la acele fisiere. Asadar voi prezenta o metoda cu ajutorul careia veti face folder-ul invizibil si chiar fara nume, deci nu poate fi vazut nici daca functia Show Hidden Files este activata. 
1. Click dreapta pe folder, click pe Rename sau apasati tasta F2 pentru redenumire insa nu veti da alt nume, veti sterge numele folder-ului. Dupa ce ati sters numele folder-ului tineti apasat pe tasta Alt tastati 0160 si apoi Enter. Veti vedea ca folder-ul nu are niciun nume.
2.  Dupa toate astea click dreapta pe folder si apoi pe Properties. Aici la Properties va duceti la Customize.


Dupa ce ati apasat pe Customize click pe butonul Change Icon... iar de aici va trebui sa alegeti iconita care arata ca un spatiu gol, alb, nu are asociata nicio imagine. Dupa ce ati ales aceasta iconita click pe OK si apoi iarasi pe OK. Folder-ul vostru este invizibil si nu are nume. Normal si de drept nu ar mai trebui bifata si optiunea Hidden pentru a-l ascunde insa daca aveti acest folder in alt folder cu mai multe foldere se va vedea un gol si bineinteles intrati la banuieli.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu