vineri, 20 aprilie 2012

Ce este feedback-ul?




Ce este feedback-ul? 

Feedback-ul este un termen englezesc si este o parte esentiala a educatiei si a programelor de formare. Scopul principal este de a mentine un echilibru si o stabilitate fata de anumite influente exterioare. Are un rol semnificativ pentru ca poate mentine, regla sau autoregla, sau chiar schimba in unele cazuri.

Feedback-ul are loc atunci cand un mediu reactioneaza la o actiune sau un comportament. Poate fi indirect si aici putem face referire la intalnirea de zi cu zi dintre profesori si elevi, studenti sau stagiari, sau dintre colegii sau colegi si poate fi direct atunci cand de ex. facem o evaluare in scris a unui training, curs sau team building (modalitate folosita frecvent de companii). Ca si o concluzie el este folosit atat in viata personala cat si cea profesionala.

In prima faza acest instrument a fost implementat in domeniul tehnic ca apoi sa fie folosit si in alte domenii. Asa cum poate ati observat majoritatea site-urilor pun la dispozitie utilizatorului o sectiune pentru trimitere de feedback. Atunci cand ne spunem parerea putem considera ca am trimis feedback insa acest lucru nu este intocmai adevarat, trebuie sa fie un raspuns concret.
Sa va dau un exemplu:
I:   Cum ti se pare masina mea?
R:  E ok targul de unde ai luat-o.
Interlocutorul si-a dat o parere insa nu despre masina ci despre targul de unde a fost cumparata deci nu poate fi luata ca feedback, nu a fost un raspuns concret.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu