joi, 19 aprilie 2012

Despre MasterChef!




Despre MasterChef!

MasterChef este un concurs televizat pentru cei pasionati de gatit. Participantii trebuie sa aiba peste 18 ani, nu conteaza profesia pe care o au insa o conditie foarte importanta este ca nu trebuie sa aiba diploma de cofetar sau bucatar sau sa fi lucrat in domeniu, cei care totusi   incearca sunt eliminati din prima. Show-ul a fost adus in Romania si televizat de PRO TV. Juriul e format din cei mai buni trei bucatari din tara noastra.
Fiecare concurent in prima faza vine cu o mancare gatita la alegere. De obicei au la dispozitie 60 de min. Bucatarii gusta din mancaruri iar apoi isi spun parerile, nemultumirile si bineinteles daca participantul merita sa merga mai departe. Pentru a merge mai departe e nevoie ca cel putin doi dintre bucatari sa spuna "DA". Dupa aceasta prima etapa urmeaza altele si altele, mult mai grele iar la sfarsitul fiecarei etape se face cate o selectie pana cand va ramane doar un singur participant, castigatorul. Premiul pus in joc este de 50.000 EURO si oferit de COSMOTE.

Cei trei bucatari profesionisti sunt: 
 - Florin Dumitrescu: 24 de ani, este cel mai tanar dintre toti si are o experienta de aproximativ 10 ani. A gatit 3 ani in Italia unde practic s-a perfectionat, sub indrumarea unui mare bucatar italian.     
 - Catalin Scarlatescu: 31 de ani, gateste inca din 1989 deci are o experienta de 23 de ani. Dupa revolutie a plecat din tara in Germania unde a stat foarte mult timp, a facut niste cursuri si totodata a si lucrat.
 - Sorin Bontea: 42 de ani, gateste inca din 1986 cand avea 16 ani, are o experienta in bucatarie de aproximativ 26 de ani. Prima oara s-a angajat la un restaurant cu mancaruri frantuzesti din Bucuresti, avea 16 ani si jumatate.

Sunt foarte duri, perfectionisti, profesionisti. Au gatit pentru unele din cele mai vestite vedete internationale cum ar fi Madonna, Puff Daddy, Nicolas Cage, Dolph Lundgren, Roger Federer, Wesley Snipes, Francis Ford Coppola, Jean-Claude Van Damme etc.     

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu