luni, 16 aprilie 2012

Ce este un blog?




Ce este un blog?

Haideti sa incepem asa...mai pe intelesul tuturor!

Ganditi-va la un avizier din ala ce se gaseste pe la primarii de ex. unde se afiseaza diverse informatii sau anunturi gen "maine vom fi vizitati de ministrul agriculturii, va asteptam la intrunire" sau "pentru intocmirea dosarului x aveti nevoie de urmatoarele documente" etc. Ideea e ca acest avizier este mai tot timpul actualizat, afisele fie ele cu continut media sau doar text ramanand permanent sau pentru o anumita perioada de timp. Ei cam asa e si cu blog-ul numai ca, bineinteles este un "avizier" online. 

De regula blog-ul poate fi actualizat prin adaugarea de texte noi (cum este si aceasta postare), afisate invers cronologic (cele mai recente apar in prim plan iar cele foarte vechi raman in arhiva blog-ului) insa se poate incadra si la alte categorii gen blog cu imagini, cu videoclipuri etc.
Totodata postarile de pe blog pot fi si comentate de alti utilizatori. Comentariile sunt si ele publice fie automat fie dupa ce administratorul isi da acordul, varianta din urma fiind adoptata de administratorii care au comentatori rauvoitori, "frustrati" sau cu un limbaj neadecvat.  

Pentru a deschide un blog puteti apela la una din cele 2 variante:
 - gratis: pe o platforma gen Blogger (cum este si InfoCentru) sau Wordpress. Exista o multitudine de platforme insa acestea sunt cele mai cunoscute.
- cu bani: aceasta varianta implicand in prima faza achizitionarea unui nume de domeniu (ex. numeblog.ro, numeblog.com etc.) apoi achizitionarea unui pachet de hosting (gazduirea blog-ului pe un server) si in cele din urma realizarea lui de o firma specializata in webdesign sau il puteti cumpara gata facut de pe anumite site-uri.

Cuvantul blog provine de la expresia engleza web log = jurnal pe internet.

Inchei prin a va spune ca exista o parte usoara si una grea la deschiderea unui blog de care stiti poate prea bine. Achizitionarea unui nume de domeniu, gazduirea blog-ului si realizarea lui de o firma sau achizitionarea unuia gata facut este partea usoara, partea grea e promovarea insa cu putin noroc si cu multa munca aceasta poate da roade.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu