joi, 3 mai 2012

Cum adaugati cautare personalizata de la Google pe blog?




Cum adaugati cautare personalizata de la Google pe un blog Blogger?

Cautarea personalizata de la Google poate fi adaugata fie printr-un obiect gadget fie din contul vostru de AdSense insa eu va recomand alta metoda.

1. In primul rand va trebui sa creati o pagina statica cu un titlu la alegere, de ex. "Rezultate cautare personalizata:" si sa o publicati. Aceasta pagina va fi folosita pentru afisarea rezultatelor cautarii personalizate Google. (click pe imagini pentru a vedea cum se face)


2. Accesati Google cautare personalizata si apoi click pe "Creati un motor personalizat". Aici va trebui sa va logati cu contul vostru Google, daca nu aveti va trebui sa inregistrati unul.
3. Dupa ce v-ati logat va aparea o pagina in care aveti cateva campuri de completat. Dati un nume motorului de cautare, descrieti motorul in cateva cuvinte, alegeti limba si la "Site-uri pe care se cauta:" introduceti adresa blog-ului vostru. La "Editii:" sa fie selectat "Standard Edition" iar mai jos bifati "Am citit si sunt de acord cu Termeni si conditii". Dupa toate astea click pe "Inainte".
4. In pagina urmatoare alegeti un stil al motorului de cautare din cele puse la dispozitie. Mai jos puteti chiar face un test al cautarii pe blog-ul vostru. Introduceti in caseta de cautare un cuvant din blog-ul vostru, de la un titlu de postare de ex. si veti vedea cum arata rezultatele cautarii. Apoi click pe "Inainte".

5. In pagina urmatoare veti avea codul pentru inserarea motorului de cautare insa revenind la pasul 1 de mai sus va trebui sa faceti o modificare. Sus in pagina aveti "Pentru a obtine codul pentru alte optiuni de gazduire , ajustati setarile pe pagina Aspect", click pe "Aspect" iar aici alegeti "Doua pagini". Puteti accesa aceasta sectiune si de mai jos, sub codul generat. Dupa toate astea click pe "Salvati si obtineti codul".
6. In pagina deschisa la "Precizati adresa URL a site-ului dvs pe care doriti sa apara rezultale cautarii:" va trebui sa introduceti adresa paginii create la pasul 1, cea pentru afisarea rezultatelor cautarii. Va puteti duce in blog in sectiunea "Pagini" unde ati creat-o, click pe ea si in bara de adrese aveti link-ul ei. Dupa ce ati introdus adresa paginii, mai jos aveti 2 coduri, primul il veti introduce intr-un obiect gadget "html/javascript"  de pe blog iar al doilea in codul html al paginii create la pasul 1 dupa care bineinteles veti actualiza pagina. (click pe imagini pentru a vedea)



Dupa toti acesti pasi va puteti testa cautarea personalizata Google.    

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu