marți, 8 mai 2012

Cum trimiti sitemap-ul unui blog Blogger la Google?




Cum trimiti sitemap-ul unui blog Blogger la Google?

Normal si de drept Google in timp indexeaza paginile blogului, insa e posibil sa dureze foarte mult, de aceea se recomanda trimiterea unui sitemap ca acesta sa fie indexat cat se poate de repede?

1. Pentru a trimite un sitemap la Google trebuie sa accesati www.google.ro/webmasters si sa va logati cu contul vostru de Google. 
2. Aici trebuie sa adaugati adresa blogului vostru. Click pe "Add a site" (in dreapta paginii, "Adaugati un site" in romana) si introduceti adresa blogului. Aici va trebui sa alegeti o metoda, la alegere, de a demonstra ca sunteti intradevar proprietarul de drept al blogului.


3. Dupa ce blogul a fost verificat si adaugat click pe el si in stanga paginii aveti un meniu iar aici veti da click pe "Optimizare" si apoi pe "Sitemaps".
Avand in vedere ca sitemap-ul blogului este creat automat reprezentand feed-ul de postari, la "Adaugati sau testati un sitemap" puteti introduce in campul de dupa adresa blogului unul din urmatoarele sitemap-uri. Toate sunt ok insa recomandarea mea este sa folositi unul din primele 3 de mai jos, va asigurati ca intradevar vor fi trimise toate paginile blogului. Acum depinde si de nr. de postari ale blogului, aveti pana in 500 adaugati primul sitemap, mai mult de 500 il folositi pe al doilea, mai mult de 1000, pe al treilea.

http://blog.blogspot.com/atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500
http://blog.blogspot.com/atom.xml?redirect=false&start-index=501&max-results=1000
http://blog.blogspot.com/atom.xml?redirect=false&start-index=1001&max-results=1500
http://blog.blogspot.com/atom.xml
http://blog.blogspot.com/rss.xml
http://blog.blogspot.com/feeds/posts/default
http://blog.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss

In cele din urma Google va procesa sitemap-ul fie in cateva minute, ore sau chiar cateva zile. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu